fallback

Яхтата на Мърдок под наем за 220 хил. евро

Милиардерите често отдават под наем яхтите си, когато не ги ползват, за да покриват част от разходите си по тях

13:36 | 21.08.09 г.

 

Желаещите да си починат, които имат 220 хил. евро в джоба си и искат да да поплават, могат да прекосяват морета на луксозната яхта на Рупърт Мърдок.

 

Медийният магнат започна да отдава „алуминиевия шедьовър“ под наем с помощта на компания, която предлага услуги в тази сфера.

 

Яхтата е 56-метрова, носи името Роузхарти (Rosehearty) и се отдава за 220 хил. евро на седмица. Срещу тази сума наемателите й ще спят в огромното легло на магната, ще използват спортните съоръжения, които са на борда, и всички екстри, които Мърдок е направил на яхтата.

 

Стилният интериор във вътрешността на плавателния съд, който може да побере 10 човека и 9 – членен екипаж, е проектиран от френския интериорен дизайнер Кристиян Лиегр.

 

Докато пътуват из Карибско и Средиземно море, гостите ще почиват в просторни кралски каюти, всяка от които има плазмен екран.

 

„Не е необичайно за богатите хора, които притежават яхти, да ги отдават под наем, и така да покриват голяма част от разходите, които гълта едно такова плавателно средство“, казва главният редактор на списание Superyacht World's Хюго Андреа пред Guardian. „На наемния пазар има и по-скъпи и луксозни яхти“, допълва той.

 

„Преди години Rosehearty е била доста внушителна за времето си, но сега се строят много по-големи яхти – до 100-метрови“.

 

Според непотвърдени източници наскоро Мърдок е бил на пътешествие с яхтата до Аляска. Специален гост на борда е бил Мел Гибсън, посочва изданието Cityfile New York.

 

Яхтата е пусната във вода през 2007 година с начална цена от 12,8 млн. долара, но впоследствие е била свалена от пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:08 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Галерия виж още