fallback

Започна седмицата на модата в Париж

Началото на модната седмица даде ревюто на Christian Dior

12:02 | 07.07.09 г.

Снимка: Dior

Седмицата на висшата мода в Париж започна с ревю за сезон есен-зима 2009/2010 на Джон Галиано за Christian Dior.  Известна със зрелищните си ревюта, модната къща избра да представи колекцията си в салоните си на авеню Монтен”,  предадоха AP и FP.
 
Причината да изберем това място не е заради финансови ограничения, а от желанието ни да се върнем към корените и ценностите си, пресъздавайки задушевността от времето, когато е основана модната къща. Искахме да подчертаем значението на марката Dior и да покажем нашето ноу-хау, обясни Сидни Толедано, президент на Christian Dior Couture.
 
Колекцията на Джон Галиано за  Christian Dior  без съмнение разкрива ноу-хау-то. Дизайнерът умело е преработил класическите виждания на модната къща и е придал на изключителната елегантност секси привкус. Моделите на Галиано на моменти изглеждаха така, сякаш са излезли от съблекалнята, преди да са довършили тоалета си. На подиума през повечето време дефилираха момичета с пристегнати в кръста якета и чорапи с жартиери, или с бухнали поли и сутиени, отколкото модели, представящи комбинация от легендарните костюми с поли на Christian Dior.
 
На ревюто присъстваха известни актриси като Марион Котийар и Клотилд Куро. Своите колекции представиха и дизайнерите Стефан Ролан и Алексис Мабий. Стефан Ролан затвърди репутацията си на майстор на бродерията с ретро-футуристична колекция. В колекцията на Ролан има нещо футуристично, нещо скулптурно, нещо геометрично и много красота, сподели актрисата Еманюел Беар, която присъства на ревюто.
 
Моделите на Стефан Ролан дефилираха със скъсени коктейлни рокли, от подгъвите на които висяха сложни мозайки от обвити в платове пластмасови тръби, или с рокли от фина коприна в сиво и жълтеникавокафяво, покрити с кожени ромбове.
 
В колекцията на Алексис Мабий преобладаваха коприната и дантелите. Дизайнерът показа комбинации от копринени ризи и къси и тесни панталони, които спокойно могат да минат за бельо. Мабий акцентира върху тоалетите с големи черни панделки около бюста и талията, и с малки панделки на раменете и бедрата.
 
Сред почитателите на Алексис Мабий е бившата манекенка и сегашна първа дама на Франция Карла Бруни-Саркози.
 
Още по темата
 
 
Банкрутиралата Christian Lacroix все пак ще участва на модните дефилета в Париж
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:36 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Галерия виж още