fallback

Без излишни екстравагантности това лято

Дали заради кризата, или по други причини дизайнерите не демонстрират в голяма степен развихрена фантазия, стилът е по-строг и семпъл

14:53 | 26.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Актуален модел на Jean Paul Gaultier

Мъжката мода това лято се характеризира с по-скоро умерени решения, опростен стил, понякога дори твърде изчистен, показват започналите в четвъртък дефилета в Париж.
 
Заради ефектите от кризата или поради друга причина, колекциите на Louis Vuitton, Issey Miyake, Jean Paul Gaultier, Emanuel Ungaro и Hugo Boss не включват много екстравагантни модели, коментира АФП. Ако пък има прояви на развихрена фантазия, то те са само в отделни елементи.
 
Дрехите на Jean-Paul Gaultier са показани от мускулести модели, облечени в поло или мрежести блузи. Не липсват и характерните за дизайнерската къща мъжки поли, които това лято са дълги и черни. Тениските са морски – класическото райе в бяло и синьо, шлиферите са черни, бели, морскосини, бежови и червени.
 
По-смелата нотка - мъжете, към които се насочва Gaultier, не се колебаят да носят джинсови бюстиета под елегантните си костюми, съчетани със спортни обувки.
 
Моделите на Emanuel Ungaro пък са насочени към мъжете „хамелеони“, редуващи различни стилове. Колекцията предлага съчетание от рок и денди стилистики. Панталоните са къси и тесни, саката вталени, аксесоарите включват муселинови шалчета, колиета от черни и бели перли. В същото време има и модели връхни дрехи с цип, кожени якета върху провиснали панталони.
 
Освен характерното за модната къща цикламено, доминиращи в колекцията са черното, сивото и бежовото.

При Louis Vuitton мъжът е типичният обитател на модерния град. Линиите са по-строги, дрехите в нюанси на сиво, бежово, синьо с отделни елементи в прасковено или ярко жълто. Вдъхновението идвало от връхните дрехи на колоездачите в Ню Йорк. Оттам и саката са по-къси и вталени. Панталоните пък са с обърнати маншети, включени са и много къси панталони, носени със сака или блузи.

 
В Hugo Boss са предпочели морския полъх пред градската атмосфера. Цветовете са предимно бяло и различни нюанси на синьото. Стилът е изчистен, ризите са дълги, бели и без яки, някои са прозрачни.

Issey Miyake са изоставили амазонската тематика от последните си колекции и са се ориентирали към Турция. Включени са намачкани сака в ярки цветове. Панталоните са широки, в равен цвят или раирани. Ризите са на рози или в турско синьо.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:10 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Галерия виж още