fallback

Богатите стават още по-богати, дори и тези, които не са истински

Вижте кои са най-богатите измислени милиардери според Forbes и откъде са дошли парите им

14:01 | 07.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: sxc.hu

Не, не е заблуда – богатите стават още по-богати. Дори и онези, които не са истински личности, а любими анимационни или художествени герои.

Членовете на елитния клуб на 15-те най-богати измислени герои притежават съвкупно богатство от 131,55 млрд. долара. Това означава, че благосъстоянието им е нараснало с 20% за последната година, показва актуалната класация на списание Forbes.

В рамките на година измислените герои са натрупали 9,86 млрд. долара от инвестиции в недвижими имоти, бизнес и ценни книжа и благородни метали. Някои от тях дори изкарват парите си чрез измами и дори мародерство. Така съвкупното им богатство вече надвишава размера на брутния вътрешен продукт на Нова Зеландия.

Интересното в класацията е, че на върха има значително разместване – благодарение на поскъпването на златото патокът Скрудж МакДък успява да измести от първото място 370-годишния вампир Карлайл Келън. Ключово е и присъствието в топ 3 на младеж, създал социалната мрежа Facebook, използвайки псевдонима Марк Зукърбърг.

Класацията на Forbes за тази година включва три нови персонажа, които са влезли в топ 15. Ключовото завръщане е на спекуланта Гордън Геко, който се сдобива с имущество за 1,1 млрд. долара след излизането си от затвора.

Годината не е била добра за всички – шест героя от миналогодишната класация са отпаднали от нея.

За да попадне в класацията на Forbes, всеки герой трябва да бъде авторски продукт, което изключва митични и фолклорни създания като елфите например. Освен това той трябва да развива бизнес и да има огромна световна популярност, натрупана именно благодарение на огромното богатство.

Какви са историите на отделните персонажи в класацията и откъде са дошли парите им – разгледайте в галерията ни Топ 10 на най-богатите измислени герои.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:38 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Галерия виж още