fallback

Топ 5 на най-луксозните автомобили

За тези, които търсят най-доброто, без да се интересуват каква е цената

09:10 | 15.04.10 г.

Ferrari F430 Scuderia

Когато става въпрос за избора на автомобил, луксът и превъзходството са това, към което всички истински любители на високите скорости се стремят. Луксозните автомобили не са коли, с които човек да закара децата на училище или да отскочи до магазина, а вълнуващи въплъщения на постиженията на инженерната наука, които изпълват мечтите и будят възхищение сред много хора.

 

За тези, които се вълнуват от лукса, без да се интересуват от цената, CNN прави класация на най-добрите луксозни автомобили в пет различни категории.

 

Най-добра двуместна спортна кола: Ferrari F430 Scuderia

Базова цена: 277 456 долара

Мощност: 4,3-литров двигател, 503 к.с., V8

2-ро място: Porsche 911 Turbo

3-то място: Chevy Corvette

 

За всички, които търсят силните усещания и качество без компромис, изключително бързото Ferrari F430 Scuderia е най-добрият избор. То ускорява от 0 до 100 км/ч за безумните 3,5 сек., има аеродинамичен дизайн и звук на двигателя, който не може да се обърка със звученето на който и да е друг автомобил. Бившият шампион във Формула 1 Михаел Шумахер има решаваща роля за популярността на този модел, като го представя за първи път на Автомобилния салон във Франкфурт през 2007 г.

 

За любителите на немските двуместни спортни автомобили се препоръчва Porsche 911 Turbo с неговата безупречна линия, а като най-достъпен вариант се посочва Chevy Corvette, чиято цена започва от 46 хил. долара.

 

Най-добър високоскоростен (GT) автомобил: Nissan GT-R

Базова цена: 69 850 долара

Мощност: 480 к.с., 3.8-литров битурбо V-6 двигател

2-ро място: Bentley Continental GT Speed

3-то място: Aston Martin DB9

 

Ако някога сте се запивали колко са големи силите, които възникват при ускоряването, завиването или спирането на един автомобил, тогава Nissan GT-R ще ви помогне да разберете с помощта на своя вграден динамометър, или уред за измерване на сили. Суперспортният автомобил ускорява изключително бързо от 0 до 100 км/ч само за 3,3 сек. и в същото време има много ниски емисии на въглеродни газове.

 

Nissan GT-R е много по-достъпен като цена в сравнение с Porsche 911 Turbo и успява да изпревари своите по-скъпи съперници в лицето на 911 Turbo, Lamborghini Gallardo и Audi R8. Nissan GT-R като представяне. Скоростните показатели на този модел в никакъв случай не са за сметка на комфорта на пътниците.

 

Най-добро малко купе: BMW M3

Базова цена: 56 500 долара

Мощност: 414 к.с. V-8

2-ро място: Audi S5

3-то място: Infiniti G37

 

Не е изненадващо, че BMW M3 е победител в категорията за най-добро малко купе – нейният елегантен и и луксозен дизайн я превръщат в труден за преодоляване конкурент. BMW M3 има божествена динамика и несравнима техническа мощ, а най-новият й модел направи сериозна крачка напред със своя покрив от въглеродни влакна, които не само е приятен на вид, но и намалява теглото на автомобила.

 

Изключително доброто родословно дърво на BMW си проличава веднага щом човек застане зад волана. Освен това BMW M3 има множество вградени електронни системи, които подобряват представянето на автомобила.

 

Най-добро голямо купе: Bentley Brooklands

Базова цена: 340 990 долара

Мощност: 6.7-литров, 550 к.с., V-8 двигател

2-ро място: Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

3-то място: BMW M6

 

Bentley побеждава в тази категория със способността си да създава автомобили, които са изключителни до краен предел. Bentley Brooklands, от който са произведени само 550 броя, е грациозен въпреки огромните си размери, и има външен блясък, без да е прекалено самоизтъкващ. Нужни са 660 човекочаса за производството на един такъв автомобил и повече от месец, за да може човек да завърши ръчно дървените фасети.

 

Спектакълът е не по-малък когато се стигне до мощността на Bentley Brooklands, чиито осем-цилиндров двигател е най-мощният, който Bentley някога е пускала на пазара. Неслучайно инженерите го описват като силата на приливната вълна.

 

Най-добър голям практичен спортен автомобил (SUV): Lexus LX 570

Базова цена: 74 700 долара

Мощност: 383 к.с., 5.7-литров, V-8 двигател

2-ро място: Audi Q7

3-то място: Cadillac Escalade

 

Трудно е да се съчетаят елегантност и добър контрол в рамките на един и същ голям спортен автомобил, но луксозната марка на Toyota – Lexus, успява да го постигне. Lexus LX 570 има плъзгащ се електрически среден ред седалки и много повече допълнителни джаджи, от което и да е SUV от своя клас. Този модел има цели 19 вградени колонки Mark Levinson и дори опция за контрол на скоростта на електрическите му стъкла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:22 | 06.09.22 г.
fallback