fallback

Стилен багажник

Багажникът е направен от плат, може да се монтира на покрива на колата и е достатъчно устойчив на висока скорост

14:14 | 29.03.10 г.

Светът на автомобилната индустрия се изменя с всеки изминал месец. Наред с това производителите оборудват колите с всевъзможни джаджи, които да са в удобство на пътниците.
Главен недостатък за онези, които често пътуват, е малкото пространство в багажника, който често не побира всички лични и семейни вещи.
Неотдавна на пазара бе представен платнен багажник на британската компания HandiWorld, който се монтира на покрива на колата за седем минути и може да побере до 50 кг. Багажникът струва 80 паунда и може да се окаже полезен в не една и две често срещани ситуации, когато все няма място в колата за последната чанта – при ремонти, пътуване извън града за пикник, на гости из страната, както и ако често пътувате да практикувате някой спорт извън града (ски, шейни, велосипеди и други).
Подвижните багажници, които са прикрепени на чугунени, железни или пластмасови приставки, не винаги са най-доброто решение от естетическа и практична гледна точка за колата. Железните приставки могат да олющят и издраскат тавана на автомобила, а пластмасовите могат да се отчупят при често сваляне и поставяне на покрива на колата.
Противно на твърдите приставки, платненият багажник няма да издраска боята, формата на чантата не се деформира от високата скорост, няма опасност и багажът ви да „излети“ на магистралата. Самата чанта е лека и не заема много място, когато е сгъната и прибрана в задния багажник на колата – така може да сте сигурни, че винаги ще имате резервно място за още 50 кг товар. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:13 | 14.09.22 г.
fallback