fallback

Tesla и Tag Heuer ще творят новия Roadster

Двата луксозни бранда се обединяват преди пускането на по-достъпния Model S

14:30 | 02.03.10 г.

Tesla Motors влиза в сътрудничество с швейцарския производител на луксозни часовници Tag Heuer за производството на новия Tesla Roadster.
 
Това е електрически спортен автомобил, чиито показатели за ускорение, максимална скорост и ефективност са много по-добри както от постиженията на други електрически коли, така и от тези, които работят с двигатели с вътрешно горене. Моделът ускорява до 100 км/ч за 3,5 сек., а батериите му издържат за пробег от 400 км. без нужда от допълнително зареждане.
Новото возило ще направи дебюта си през първата седмица на март по време на авто шоуто в Женева. Целта е двата луксозни бранда да подпомогнат продажбите си с общия проект. Производителят на часовници, който също ще представи нов модел на 18 март, има засилено присъствие на пазара в САЩ, докато автомобилният производител Tesla Motors се установява тепърва на Стария континент. Неотдавна от Tag Heuer разтрогнаха и рекламния си договор с Тайгър Уудс.
Колата е проектирана от главния дизайнер на Tesla Франц фон Холцхаузен и съчетава елементи от визията на часовниците в таблото за управление, централната конзола и екстериора на автомобила. Колата ще бъде представена и на най-голямото световно изложение за часовници в Швейцария, наречено Бейзуърлд.
Това е първото партньорство от подобен род с друг луксозен бранд за автомобилния производител, направено с маркетингова цел. Наблюдателите на пазара коментират, че това е интересен ход от страна на компанията, имайки предвид колко негативи понесе тя предвид скъпия сегмен, на който се е разположила. Компанията си спечели и редица критики след като миналата година правителството на САЩ й отпусна заем в размер на 456 млн. долара при положение, че компанията произвежда автомобили за 1% от населението.
Автомобилната компания планира да преустанови производството на Tesla Roadster през 2011 година и да се фокусира върху Model S. Още с първоначалното лансиране на спортния автомобил стана ясно, че той има за цел да привлече вниманието към компанията и да осигури нужните средства за разработването на по-достъпна семейна кола. За сравнение основната цена на Tesla Roadster без никакви допълнителни екстри тръгва от 109 хил. долара. Потребителите на автомобила са не просто купувачи на колата, повечето от тях инвестират в нея и в изключителната технология, вложена при производството й, обясняват от компанията.
Сътрудничеството с Tag Heuer е поредната маркетингова стратегия на автомобилния производител, чиято цел е да повиши имиджа на компанията преди да пусне на пазара Model S, предназначен за по-широк кръг потребители.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:47 | 29.08.22 г.
fallback