fallback

Мини излиза с кола за оф роуд

Автомобилът има допълнителни екстри за извънградско шофиране и махаща се конструкция на вратите

12:03 | 17.12.09 г.

Компанията Mini е на път да пусне четвъртия си модел автомобил. Новата концепция за кола Beachcomber Concept ще бъде показана за първи път на Международния северноамерикански автосалон в Детройт между 16 и 24 януари 2010 година.
Концепцията представя четириместен автомобил, който съчетава богат набор от технически характеристики и радикално нова за компанията концепция с открито купе.
За максималния комфорт при управление и плавност на движенията на автомобила са използвани джанти с голям диаметър от леки сплави. На лице е и удобен достъп до автомобила – поради липсата на врати водачът и пътниците му лесно могат да заемат местата си в автомобила, както и да излязат от него.
Сгъваемата и лека покривна конструкция на вратите е удобна и лесна за инсталиране само за няколко секунди.
Автомобилът е пригоден да се движи по неравен терен, не само в градски условия. Опцията за махане на вратите е допълнена с функции в предния панел с по-динамичен звук и помощни средства за оф-роуд шофиране. Допълнителните устройства, с които е снабден автомобилът, на външен вид оприличават таблото на колата на това на старите самолети.
 
В ляво от волана може да настроите компас с течна суспензия, при която водачът може да определи посоката на движение.
 
В дясно от волана е добавено още едно оригинално устройство - изкуствен хоризонт, който показва ъгъла на надлъжната и напречната ос на превозното средство спрямо хоризонта.
 
За обработка на повърхността на кабината е приложена боя с пигментиран магнитен железен оксид, който създава усещане за гладка течност. Цветовете на купето могат да бъдат индивидуално проектирани по желание на клиента.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:10 | 06.09.22 г.
fallback