fallback

Най-бързата кола в света GT9 – R

Новият тунинг на 9ff GT9 – R е с 1120 коня под капака и във варианти за градски условия

10:46 | 15.12.09 г.

Ако се чудите коя е най-бързата кола в света този модел вероятно е отговорът на въпроса ви. Моделът носи името GT9 – R и е последното произведение на 9ff, които тунинговат коли на Porsche. За основа на тунинг модела е използвана Porsche 911, но малко от крайния вариант напомня на спортния автомобил.
 
Разликите започват от тук – моделът GT9 – R има 1 120 конски сили под капака и свръх олекотено тяло, което да не пречи по никакъв начин за достигане на максималната скорост, която може да бъде до 414 км/ч. Това безспорно прави модела най-бързата кола в света – по-високоскоростна дори от Bugatti Veyron.
Независимо че е направен за състезания, моделът GT9 – R, както и предходната версия GT9, която бе малко по-бавна, има разрешение за управление в градски условия и е във варианти със 750 и 987 конски сили.
От тунингования модел ще бъдат произведени едва 20 броя, и макар че цената все още не е известна, имайки предвид стойността на предходния модел GT9 от половин милион евро едно е сигурно – ако искате да се сдобиете с един от 20-те модела се убедете, че ще ви останат достатъчно пари и за гориво и гуми.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:51 | 12.09.22 г.
fallback