fallback

Kia Sorento се превърна в компактен кросоувър

Промяната е направена без да ощетява автомобила в пространството, а колата ще е на пазара в началото на следващата година

15:02 | 03.12.09 г.

Южнокорейската автомобилна компания Киа (Kia) е променила дизайна на модела Соренто (Sorento) от SUV на компактен кросоувър без да жертва пространство в интериора, предаде AP.
Новата Соренто, която направи дебюта си в началото на декември в Северна Америка на автомобилното изложение в Лос Анджелис, е по-дълга с 89 мм и предлага повече пространство в кабината спрямо предишната SUV версия. Вградена е трета редица сгъваеми седалки, която позволява в автомобила да се возят седем души.
Екстрите на новия модел включват извити предни фарове, които придават по-лъскава форма на модела в сравнение с предшественика му. Новата Соренто разполага с панорамен покрив, монитор, коxто показва обстановката отзад, и запалване с натискане на бутон.
Двигателите на разположение на клиентите включват 2,4-литров, 4-цилиндров мотор с разход от 8 литра бензин на 100 км и малко по-икономичен 3,5 литров двигател V6.
Соренто модел 2011 г. ще бъде пуснат в шоурумите на 2 януари с начална цена под 20 хил. долара.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:30 | 11.09.22 г.
fallback