fallback

Rolls-Royce създаде луксозно Mini

С малката кола придвижването в градски условия ще става лесно, без да ви липсва комфорт и лукс в купето

18:06 | 20.11.09 г.

Традиционните схващания, че по-големите коли вървят с повече луксозни екстри, а по-малките са по-скромни, вече са отживелица. Любителите на добрите автомобили осъзнаха преимуществото на малката кола, с която по-лесно се маневрира из тесните и претъпкани улици на големите градове из целия свят, по-ниският им разход на гориво и малките вредни емисии. Това принуждава производителите на луксозни коли да преразгледат стратегиите си и да се насочат към по-компактните модели, които да доставят търсения комфорт и да задоволяват стремежът към лукс и стил на клиентите си.
Aston Martin обяви плановете си неотдавна за ексклузивна градска кола, базирана на модела Toyota iQ. Половин година по-късно BMW съобщи, че двете й дъщерни компании, базирани във Великобритания – Mini и Rolls-Royce, ще се обединят в създаването на нова линия луксозни хечбеци.
Производителите на Rolls-Royce в Гудууд, западен Съсекс, Англия (където се провежда и фестивалът на скоростта), сложиха началото с Mini Cooper, а скоро ще изкарат на пазара и мини автомобил в ретро стил с кожена тапицерия и дървени елементи в салона.
Ексклузивната серия Mini ще се произвежда по индивидуални поръчки и спецификации, дадени от всеки клиент.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:06 | 04.09.22 г.
fallback