fallback

Veritas се завръща на пътя

Легендарният автомобил е пожънал много успехи на пистите на Формула 1

09:43 | 18.11.09 г.

Германският производител на спортни автомобили Vermot AG съживява магията на първия германски автомобил от Формула 1 с Veritas RS III, който ще стане хит по пътищата през януари, когато ще бъдат пуснати само 30 броя от модела, предаде DPA.
Първите пет броя вече са продадени на собственици в Монако, Великобритания, Испания, Швейцария и Австралия. Цената на автомобила е 300 хил. евро без допълнителни екстри, които клиентът може да поръча.
Всеки автомобил от ограничената серия се произвежда на ръка по уникална технология в завода на Vermot, който се намира близо до прочутата състезателна писта в Нюрбургринг. Колата е снабдена с двигателя на BMW M5 с мощност от 507 конски сили и максимална скорост от 347 км/ч.
Теглото на сребристия двуместен автомобил е едва 1170 килограма. Този модел ускорява от нула до 100 км/ч. само за 3,2 секунди.
Колата, която е с плоска и доста аеродинамична форма, се различава малко от първоначалния концептуален модел с изключение на специалната преграда зад предните седалки за защита на пътниците при преобръщане (т. нар. rollover bar). Малкото предно стъкло едва се забелязва заради огромната овална радиаторна решетка, която придава на автомобила агресивен вид.
Оригиналната Veritas, произведена на основата на BWM 328, отпразнува редица победи на състезателните писти през 1948 година. Veritas Meteor бе първата германска кола на Формула 1, която взе участие на швейцарското Гранд-при през 1951 година.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:29 | 08.09.22 г.
fallback