fallback

Електрическа лимузина от Rolls-Royce

Моделът Phantom е извоювал стилен имидж, на който идеално подхожда безшумен двигател

09:44 | 09.10.09 г.

Британската компания за луксозни автомобили Rolls-Royce обмисля да предложи изцяло електрическа версия на стилната лимузина Phantom. Това потвърди от централата на групата в Гудуд, Южна Англия, говорителят на компанията Ричард Картър, цитиран от ДПА.
Техническите детайли не са довършени, но се очаква колата да има стандартната технология за регенерацията на спирачната енергия и да използва задвижването на лимузините от серия 7 на BMW, германската компания майка на Rolls-Royce.
Картър не уточни дебютната дата на производството на новата версия, но отбеляза, че голяма кола като Phantom е "идеална" за вграждане на електрическо задвижване, тъй като разполага с достатъчно място за големи батерии, които са необходими за съхраняването на повече енергия. Phantom тежи три тона и обикновено се задвижва от двигател V-12.
Досега Rolls-Royce бе един от малкото производители на луксозни коли, които не бяха представили електрически концептуален модел и не бяха обсъждали открито идеята. Картър заяви, че слабият шум при движение и отличните характеристики на електрическия двигател подхождат на стилния имидж на Rolls-Royce.
Любителите на марката трябва да са готови да платят допълнителна сума за "зелената" лимузина, посочи говорителят.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:42 | 08.09.22 г.
fallback