fallback

Rolls-Royce представи модела Ghost

Последният модел от семейството на Rolls-Royce впечатлява с изискан лукс и мощен двигател

16:23 | 07.09.09 г.

През септември Rolls-Royce Motor Cars официално представи най-евтината кола в семейството на Rolls-Royce - моделът 2010 Rolls-Royce Ghost. Возилото е наречено така Ghost (дух) заради техническите иновации, които го правят изключително мощен и бърз на пътя, и новата визия, която впечатлява с простота и изчистени форми. Според Том Първс, изпълнителен директор на компанията, името „дух“ извиква в съзнанието на хората представа за приключения и техническа иновация.

Новият Rolls-Royce Ghost излиза на пазара с изцяло нов 6,6 литров V12 турбодизелов двигател, който има максимална мощност от 563 конски сили и осемстепенна автоматична предавателна кутия. Максималната скорост на движение на колата е 250 км/ч, а ускорението ще става за 4,7 секунди благодарение на мощния двигател и директното впръскване на горивото.

Rolls-Royce Ghost е изграден на принципа на минимализма – луксът в купето е ненатрапчив, същевременно пътниците не са лишени от стила и удобствата. Возилото е създадено в името на комфорта на пътуващите без да парадира с блясък. Цената на колата е 245 хил. долара без данъци и такси за доставка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:11 | 10.09.22 г.
fallback