fallback

Volvo се включва в надпреварата за електромобили

Ерата на хибридните автомобили потепенно отстъпва пред по-евтините, екологични и удобни електромобили

09:21 | 11.08.09 г.

След като електрическите автомобили навлязоха активно на пазара и почти всяка компания вече прави собствени разработки на модули с батерии и електрозахранване, Volvo става поредната компания, която се включва в надпреварата за дял от този сегмент.

За целта групата залага на електрическа версия с модела си C30. Електромобилът ще бъде представен на изложението Innovation for Life веднага след края на автомобилния салон във Франкфурт, съобщават източници от фирмата пред британското списание Autocar.

 

От Volvo все още не съобщават по-подробна информация за електромотора, акумулатора, изминаваните километри с едно зареждане и др. Според изданието Autocar дори все още не е решено дали този електромобил ще бъде произвеждан серийно. Окончателното решение за това ще се вземе след края на пробния период, през който ще премине автомобилът.

Ако всичко мине успешно, първите серийни електромобили на базата на Volvo С30 ще бъдат на пазара към края на 2011 или началото на 2012 година.

През 2007 на автомобилния салон във Франкфурт, когато Volvo представи хибридна версия C30, говорители на компанията обявиха, че само на електроенергия автомобилът може да измине 100 км с едно зареждане, а времето за зареждане не надхвърля три часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:20 | 09.09.22 г.
fallback