fallback

Alfa Romeo с нова визия и рекордна цена

Марката е известна с достъпността си, но новият 8C Competizione разчупва имиджа на евтина кола

08:57 | 22.07.09 г.

Макар повечето модели на Alfa Romeo да се пускат на пазара на сравнително приемливи цени, съобразени с възможностите на средната класа, компанията има почти същото влияние на пазара като марки от рода на Ferrari или Maserati.

Днес обаче и трите италиански бранда са собственост на една и съща компания и заемат различни ниши на пазара. Изключение прави моделът на Alfa Romeo - 8C Spider. Този модел е далеч от евтината кола, която е по джоба на всеки, и тотално разбива всички стереотипи за имиджа и визията на Alfa Romeo досега.

 

Автомобилът се пусна в серия от 500 броя, които бяха изкупени мигновено. Очаква се пускането на още 500 броя, които ще са още по-желани от ценителите.

Цял късмет е да се сдобиеш с такава кола, казват почитателите на марката. От следващите 500 броя едва 35 са предвидени за САЩ с продажна цена от 299 хил. долара.

Имайки предвид повишеното търсене, което значително надвишава предлагането, продавачите са почти сигурни, че колата ще се препродава на черно за значително по-висока сума.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:11 | 11.09.22 г.
fallback