fallback

Ferrarri от 1967 г. може да бъде продадено за 20 млн. долара

Ferrari-тата се превърнаха в еквивалент на акциите на Google, според консултант

12:30 | 08.08.13 г.

Кабриолет Ferrarri от типа, който шофира Фей Дънауей във филма от 1968 г. "Аферата Томас Краун", може да се продаде за цели 20 млн. долара на търг в Калифорния, предаде Bloomberg.

Колата от 1967 г. е модел 275 GTB/4* SNART Spyder и от нея са изработени само 10 броя. Оценката ѝ е между 14 и 17 млн. долара и ще бъде предложена в Монтерей на 17 август. Дилъри твърдят, че тя е най-ценният предмет от лота, който включва още скъпи експонати от Gooding & Co. и Bonhams.

Според Саймън Кидстън, основател на базираната в Женева компания за консултации за класически автомобили Kidston SA, най-редките класически автомобили се продават изключително добре, а цените непрекъснато вървят нагоре. "Ferrari-тата се превърнаха в еквивалент на акциите на Google", твърди експертът.

275 NART Spyder, кръстен на Северноамериканския състезателен отбор, е проектиран от Луиджи Чинети - вносителят на Ferrari в Северна Америка. Колата, която ще бъде предложена на търга в Монтерей, е собственост на бизнесмена от Северна Каролина Еди Смит младши.

От общо 120-те автомобила на разпродажбата 25 се очаква да бъдат продадени за над 1 млн. долара. Ferrari 375 MM Spyder, изработено по поръчка за Джим Кимбърли - наследник на бизнес империята Kimberly-Clark, се очаква да смени собственика си за над 9 млн. долара.

На 12 юли Bonhams организира подобен аукцион в Гудууд, на който бяха събрани 36,1 млн. долара с комисиони - рекордна сума за търг на класически автомобили в Европа. На събитието бе поставен рекорд в бранша - 19,6 млн. паунда за Mercedes-Benz W от 1954 г., управляван от Хуан Мануел Фанджо при две от победите му на Гран При.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:25 | 03.09.22 г.
fallback