fallback

Mercedes-Benz показа новата S-класа

Новият модел е олицетворение на лукса и е пълен с високотехнологични джаджи

12:38 | 16.05.13 г. 8
Автор - снимка
Редактор

Световната премиера на чисто новата S-класа на Mercedes-Benz се състоя в хъба на Airbus A380 в Хамбург, Германия, съобщиха онлайн изданията Car Scoops и Motoroids.

Новият модел е олицетворение на лукса и е пълен с високотехнологични екстри. За начало, воланът, предните и и задните седалки както и подлакътниците са с подгряване, като освен това има и система за енергизиращ масаж, базирана на терапия с горещи камъни с шест различни програми. В пространството на задните седалки има вграден телефон, допълнителни места за багаж и сгъваема масичка. Аудио системата е с 24 колони и 24 отделни усилвателни канала с обща мощност 1540 вата, както и комплект 12,3-инчови TFT екрани за визуално забавление.

S-класата е снабдена с LINGUATRONIC - система с гласово активиране, която позволява на шофьора и пътниците да контролират телефонните и музикални системи. Освен това тя може да чете съобщения и електронни писма. Нова функционалност, наречена AIR BALANCE пък се грижи за качеството на въздуха, като предлага 4 различни аромата, йонизация и ефективна филтрация в колата. Системата за автоматичен климатичен контрол THERMOTRONIC осигурява две допълнителни зони за охлаждане в задната част на автомобила.

Фаровете са изцяло LED. Има и стерео камера с вграден радар и 360-градусов обхват. Сред предлаганите екстри са системата ROAD SURFACE SCAN, която известява за неравности по пътя, както и MAGIC BODY CONTROL - система, която адаптира окачването към променящия се терен в реално време.

Има две възможности за дължина на автомобила: 5248 мм и 5116 мм, което е съответно с 42 мм и 40 мм повече от предишния модел. При интериора може да се избира между три възможности за цвета на дървената тапицерия.

Новата S-класа се захранва от 4,7-литров би турбо V8 двигател с 455 конски сили и въртящ момент от 700 НМ. Има автоматична скоростна кутия със 7 предавки. Той е изключително икономичен с разход само 4,4 литра на 100 км.

Дебютът на S-класата на пазара ще е догодина.

Още за колата вижте в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:06 | 10.09.22 г.
fallback