fallback

Golf VII вече и на ток

Volkswagen разкри електрическата версия на най-популярния си модел

11:09 | 21.02.13 г. 3
Автор - снимка
Създател

Германският автомобилен производител Volkswagen разнообразява продуктовата си гама с електрическа модификация на новото поколение на най-популярния си модел – Golf. Официалната премиера на автомобила ще бъде на 5-и март на международния автосалон в Женева.

Екологично чистият вариант на машината носи названието Volkswagen e-Golf. Хечбекът се задвижва от електрически мотор с мощност 115 к.с. и въртящ момент от 270 Нм. Двигателят се задвижва с енергия от литиево-йонна батерия с капацитет 26.5 кВт/ч, която е разположена под задния ред седалки.

От компанията-производител твърдят, че с едно зареждане на акумулатора машината може да измине 175 км. Зареждането на батериите от електропреносимата мрежа може да стане за 5 часа. Има вариант и за бързо зареждане, което отнема 20 мин.  Моделът е с предно предаване, като ускорението от 0 до 100 км/ч става за 11,8 секунди. Максималната скорост на електрическия хечбек е ограничена по електронен път на 135 км/ч.

Агрегатът на електромобила има три варианта на настройки - Normal, Eco и Range. В режим Normal двигателят достига пълната си мощност. При избор на Eco мощността пада до 95 к.с., а максималната скорост – до 120 км/ч. При последния режим автоматично се изключва климатика, максималната скорост пада на 95 км/ч и това позволява на машината да премине максимално разстояние без зареждане. Още новини за автомобилния бранш четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:50 | 11.09.22 г.
fallback