fallback

General Motors изненада с по-висока печалба за третото тримесечие

Европейското подразделение трябва да спре да е на загуба до средата на десетилетието

17:17 | 31.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Американският автомобилен производител General Motors обяви по-висока от очакваното печалба за третото тримесечие и подчерта, че очаква да излезе на нула в губещите си операции в Европа в средата на десетилетието, след като през тази година е загубил там 1,8 млрд. долара, съобщи Ройтерс.

Нетната печалба на компанията по отношение на притежателите на обикновени акции е намаляла до 1,48 млрд. долара, или 89 цента на акция, при 1,74 млрд. долара, или 1,03 долара на акция за третото тримесечие на 2011 г.

Ако бъдат изключени еднократните ефекти, печалбата за отминалото тримесечие достига 93 цента на акция, което е доста над средната оценка от 60 цента на акция, дадена от анкетирани от Ройтерс анализатори.

Печалбата в северноамериканското и международното подразделения също надхвърля очакванията.

Приходите са нараснали до 37,6 млрд. долара спрямо 36,7 млрд. долара през третото тримесечие на 2011 г., а прогнозите на експертите бяха за спад до 35,7 млрд. долара.

От General Motors отбелязаха, че очакват оперативната загуба за годината в Европа да бъде между 1,5 млрд. и 1,8 млрд. долара в зависимост от нивото на преструктуриране през четвъртото тримесечие.

От компанията добавиха, че целта за 2013 г. е резултатите в Европа да бъдат малко по-добри от тазгодишните, а в средата на десетилетието загубите да бъдат преодолени. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:46 | 13.09.22 г.
fallback