fallback

Ford съкращава 1500 служители в британски заводи

След закриването на завода в Генк сега под угроза са и британски фабрики

22:06 | 25.10.12 г.
Автор - снимка
Създател

Като част от плана за икономии за Европа американският автомобилен производител  Ford планира да съкрати 1 500 свои работници и служители в  Обединеното кралство, показват данни на синдикатите, цитирани от Ройтерс.

В Саутхемптън, Южна Англия, където Ford сглобява своя модел Transit, ще бъдат съкратени 500 работни места, заяви синдикатът GMB заяви в четвъртък след среща с директори на Ford. В завода Дагенъм близо до Лондон още 1 000 служители ще загубят работата си.

В Саутхемптън от 1972 г. насам Ford произвежда микробуса си Transit. Производството намаля от 66 000 превозни средства през 2008 г. до 28 000 през миналата година. В момента се работи само на една смяна. За Ford в Обединеното кралство като цяло работят все още 11 400 души. В Дагенъм (Есекс), в Хейлууд (Мърсисайд) в северозападната част на Англия и в Бридженд (Уелс) се произвеждат само отделни части за коли, но не се асемблират модели.

В сряда Ford обяви затварянето на завода си в Генк, Белгия. Фабриката с 4 300 служители ще бъде закрита през 2014 г. От закриването на завода в Белгия може да се възползва заводът на Ford в Заарлуис, Заарланд, който може да получи нова производствена линия. Според информация на Ford от сряда производството на моделите на Ford C-Max и Grand C-Max ще бъде преместено от Валенсия, Испания, в Заарланд, след като производството от Генк се премести във Валенсия.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:13 | 13.09.22 г.
fallback