fallback

Daimler не планира съкращения

Концернът ще икономисва средства при основната си марка Mercedes-Benz, но без да съкращава персонал

16:58 | 21.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Производителят на автомобили Daimler не планира според източници от компанията да извършва съкращения в хода на мерките за строги икономии в основнoто си поделение Mercedes-Benz.

Свързани с персонала действия не се съдържат в одобрения от борда на директорите на Mercedes-Benz пакет от мерки, а няма и такива бъдещи планове, заявиха в петък пред Ройтерс двама души, запознати със ситуацията.

Обемът на озаглавената Fit for Leadership програма за икономии и повишаване на ефективността все още не е твърдо фиксиран, защото предстоят обсъждания на още мерки. В крайна сметка обаче обемът ще е "значително повече" от милиардната сума, посочена в журналистически материали. Програмата е насочена към разширяване на продажбите и повишаване на производителността, като например се избягва извършване на двойна работа. Отправни точки има и по отношение на материалните разходи за покупка и продажба на големи количества и административните разходи.

В своя брой от петък Financial Times Deutschland пише, позовавайки се на източници от компанията, че с програмата ще се спести 1 млрд. евро. Daimler не пожела да даде пояснения по обявения вчера от изпълнителния директор Дитер Цетче пакет с мерки

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:07 | 11.09.22 г.
fallback