fallback

Volkswagen готви цяла плеяда кросоувъри

Идват новите поколения на Tiguan и Touareg, както и няколко проходими модела

13:06 | 11.09.12 г.
Автор - снимка
Създател

Няколко авторитетни автомобилни издания разпространиха вътрешна информация, според която във Volkswagen подготвят цяла плеяда нови кросоувъри.

Един от най-любопитните е новото поколение на Tiguan. Моделът ще се появи през 2014 година, като ще бъде вдъхновен от концепцията Cross Coupe. Ще се конструира на платформата MQB, а сред двигателите му ще присъства четирицилиндров турбо агрегат с обем 2.0 литра. Той ще генерира мощност от около 280 к.с. и ще се поставя на модификацията Tiguan R.

Година след това ще видим и новото поколение Touareg. Той ще използва платформата MLBevo, която ще влезе и в редиците на Audi, Bentley, Porsche и Lamborghini. Новата платформа ще намали теглото на луксозния всъдеход с около 300 килограма, което ще позволи използването на двигатели с четири цилиндъра. Според информацията един от тях ще бъде 2.0-литров TDI, генериращ 220 к.с. и 500 Нм.

През същата година се очакват още няколко проходими модела, сред които Golf Alltrack, Touran Alltrack и Up! Alltrack, който ще има задвижване само към предните колела.

За 2016 година пък се очаква кросоувър, базиран на Polo. Този модел трябваше да се появи много по-рано, но проблемите между Volkswagen и японската Suzuki, която трябваше да окаже сериозна помощ за този модел, отложиха премиерата му с поне 4 години. Моделът обаче не е замразен. Той вече се подготвя, като ще използва платформата MQB-A0. Посочва се, че автомобилът ще има офроуд излъчване, задвижване на четирите колела и трансмисия с два съединителя. На неговата база ще бъдат изградени и модели от братските марки Skoda и Seat. 

Още снимки вижте в галерията на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:29 | 09.09.22 г.
fallback