fallback

PSA ще запази на всяка цена завода си във Валансиен

Във фабриката ще се сглобяват лекотоварни автомобили

17:00 | 31.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Изпадналата в криза френска автомобилна компания PSA Peugeot иска да запази на всяка цена завода си Севелнорд в град Валансиен. Фабриката ще произвежда лекотоварни превозни средства, обяви производителят на автомобили в петък в Париж. Това решение ще гарантира бъдещето на завода с 2600 служители. С решението са свързани и нови инвестиции от 750 млн. евро.

Продължаването на производството в обекта е било обвързано с няколко условия. В основата, наред с други неща, било и прекратяването на съвместното предприятие за производство на микробуси с Fiat. В същото време с Toyota се е намерил нов партньор и е била подобрена конкурентоспособността на завода.

PSA Peugeot Citroën се намира в разгара на криза. През първата половина на 2012 г. при спад на продажбите с 5% до 29,55 млрд. евро компанията отчете загуба от 819 млн. евро. Броят на продадените автомобили е намалял с 13%. До 2015 г. концернът планира да спести 1,5 млрд. евро.

За разлика от своя конкурент Renault, през последните години Peugeot задържа голяма част от производството си във Франция и се концентрира основно върху европейския пазар. Заради кризата в Европа обаче в момента концернът изпитва финансови затруднения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:52 | 13.09.22 г.
fallback