fallback

Полската кола Arrinera е новият „батмобил“

Моделът предстои да влезе в производство по-късно тази година, а цената му ще стартира от 160 хил. евро

17:17 | 22.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Новият модел на полската компания Arrinera Automotive, създаден в партньорство с британския състезател и автомобилен дизайнер Лий Нобъл, се очаква да бъде новата „суперкола“ за 2013 г. Аеродинамичният автомобил – Arrinera е дело на Павло Буркатски, съобщава сайтът bornrich.com. 

Arrinera е задвижван от 6.2-литров V8 двигател с мощност от 650 конски сили. От полската компания твърдят, че моделът ускорява до 100 км/ч със старт от място само за 3,2 секунди. Максималната скорост, която „батмобилът“ може да развие, е 320 км/ч. Производителите подчертават, че колата притежава изключителна здравина и лекота, въпреки че за направата ѝ не е използван алуминий или карбон.

Автомобилът притежава внушителни остри линии и ъгли, които са препратка към Lamborghini Aventador. Динамичната визия на „суперколата“ и отварящите се нагоре и напред врати подсилват усещането за Lamborghini. Въпреки приликата задната част на Arrinera се отроява с специфични LED светлини. Автомобилът има модерен вид, който е постигнат със специален кожен салон.

Стартовата цена на Arrinera ще бъде от 160 хил. евро, а до края на тази година се очаква от "суперколата"  да бъдат произведени 50 броя

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:34 | 11.09.22 г.
fallback