fallback

Първият тестов автомобил на Great Wall от завода в Ловеч е готов

Първите коли за продажба трябва да са готови до началото на 2012 г., а от дилърски офиси са приели вече над 150 заявки за различни модели

17:00 | 14.11.11 г. 19
Автор - снимка
Създател

Служителите на "Литекс Моторс" с първата асемблирана в Ловеч кола. Снимка:  Литекс Моторс

Екипът млади инженери на "Литекс Моторс" АД монтира първия автомобил Great Wall. Колата е от клас "Great Wall Voleex C10". Нейната изработка е начало на т.нар. пробно производство, чиято цел е тестване и синхронизиране на оборудването и поточните линии, както и въвеждане на системата за качество на произвежданите автомобили, съобщи компанията.

С пробното производство служителите на завода допълнително ще усъвършенстват своите умения. 

"Литекс Моторс" планира да е готов с първите си произведени автомобили за пазарите у нас и в чужбина в началото на 2012 г. Тогава трябва да бъде открит официално и заводът на компанията. Поради голямото потребителско търсене на автомобили Great Wall компанията вече разкри свои дилърски офиси в цялата страна, които в момента предлагат най-вече автомобили внос. До момента те са приели общо над 150 заявки за различни модели.

До края на годината у нас ще бъдат изградени общо 15 дилърски офиса за продажба на автомобилите. През следващата година офисите ще станат 22.  

Първите коли, които ще слязат от конвейера, ще се продават на цени, съобразени с местния пазар. Масовият градски модел Voolex ще струва 15 990 лева с всички екстри, най-евтините джипове Hover ще са по 28 699 лв. с ДДС и екстри, а цените на пикапите започват от 24 000 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:51 | 14.09.22 г.
fallback