fallback

Rolls-Royce разширява екипа си заради силни продажби на Ghost и Phantom

Новината е добра за Rolls-Royce и лоша за екозащитниците – от компанията съобщават, че ще се разширява поделението за кожени изделия

11:43 | 29.09.10 г.

Rolls-Royce изработва ръчно интериора на моделите си и заради това те са толкова предпочитани от ценителите на лукса из целия свят. Снимка: Rolls-Royce

Поделението на Rolls-Royce за производство на автомобили открива 10 допълнителни позиции в екипа си за проектиране и изработка на кожени изделия в Западен Съсекс, съобщава вестник Telegraph. От 2002 година насам екипът в департамента, който е от 4 души, е нараснал до 30 квалифицирани работници, които работят на две смени.

Нарастването на екипа се налага от факта, че продажбите на моделите Phantom и Ghost са се увеличили значително в последно време.Това е и най-интернационалният отдел в компанията, която има поделения във Великобритания, Америка, Португалия, Украйна, Германия и Полша.

„Всяка една от колите ни се прави ръчно, интериорът не прави изключение. С разширяването на отдела ще въведем нови практики и умения, които ще са ни особено полезни. Ако производството продължи в същия дух и всички показатели продължават да са положителни, ще се наложи ново разрастване на екипа“, заяви Торстън Мюлер-Отвьос, главен изпълнителен директор на Rolls-Royce Motor Cars.

Rolls-Royce може да се похвали не само с успех в продажбите на коли. Компанията спечели и поръчка за оборудване с двигатели на самолетите на Lufthansa и Swiss Airbus A330 в размер на 560 млн. долара. В поръчката влиза и дългосрочно сервизно обслужване, което ще започне през 2012 година.

„Радваме се, че Lufthansa и Swiss продължават да ни се доверяват и да избират нашите двигатели“, заяви Марк Кинг, президент на отдела на Rolls-Royce по граждански полети.

Rolls-Royce е световен лидер в областта на производството на двигатели, които се използват както на земята, така и по въздух, и по вода. В резултат на добре разработената си стратегия за навлизане на пазара, компанията има за клиенти повече от 600 въздушни превозвача, 4000 частни и фирмени самолета и хеликоптера, 160 въоръжени летателни машини, 2000 плавателни съда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:12 | 03.09.22 г.
fallback