fallback

Според германците Hyundai е най-надеждната автомобилна марка

Досега в класацията на Auto Bild на първо място са били само японски производители

14:53 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Hyundai i30. Снимка: производителят

Hyundai оглави тазгодишната класация за качество и надеждност на германското специализирано списание Auto Bild. Южнокорейската марка изпреварва прекия си съперник Toyota и реномирани германски брандове като Audi, BMW и Mercedes.

Класацията Auto Bild Qualitätsreport 2010 е извършена на базата на седем основни критерия, включително представителна анкета сред 9278 потребители, извършена от GfK.

Проучени са още гаранционните условия, осигурени от производителя, данните за сервизните кампании, дълъг 100 000-километров тест на Auto Bild, отзивите на клиентите на пощата на списанието, проверка на работата на официалните сервизи на марките и информация от германската компания Technische Überwachung Verein (TÜV), основана на базата на техническите прегледи на 7,5 милиона автомобила.

От началото на изготвянето на класацията през 2001 г. до миналата година на първо място са били поставяни само японските марки Mazda и Toyota. Повечето марки са запазили резултатите си от миналата година, докато само Hyundai и Honda имат подобрение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:22 | 09.09.22 г.
fallback