fallback

Скоби не пожалиха Koenigsegg CCXR пред Хародс

Поради неправилно паркиране пред магазина в центъра на Лондон колата за £1,2 млн. е била санкционирана със...£70

12:30 | 30.07.10 г. 1

Независимо дали автомобилът струва хиляда, или милион паунда, законът в Лондон е еднакъв за всички... Снимка: Koenigsegg

Луксозна кола на стойност 1,2 млн. паунда се сдоби със скоби пред магазина Хародс в центъра на Лондон след като се оказа, че е неправилно паркирана.

Моделът Koenigsegg CCXR на шведския автомобилостроител Koenigsegg е с щадящ околната среда осемцилиндров, V-образен турбо двигател, който използва етанолово гориво, както и стандартен октанов бензин.

Скобите са сложени не само на Koenigsegg CCXR, но и на модел Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperVeloce, чиято цена е доста по-скромна – едва 350 хил. паунда. Неправилно паркираните коли са били санкционирани на 22 юли, съобщава BBC.

Магазинът в центъра на Лондон бе купен от Катарското кралско семейство през април тази година за 1,5 млрд. паунда от бившия му собственик Мохамед Ал Файед.

Покупката е станала чрез холдинга Quatar Holding group, чийто собственик е министър председателят на емирството шейх Хамад Бин Ясим Бин Ярб ал-Тани.

И двете коли са много редки модели, а автомобилът на Koenigsegg е един от едва шестте модела с такива характеристики, които са правени някога. Максималната скорост, която вдига двуместният автомобил, е 417 км/ч, което практически го прави най-бързата кола в света.

„Всички въпроси, свързани с паркирането и санкционирането, са под стриктното ръководство на общината на Кенсингтън и Челси“, казва говорител на магазина пред BBC.

Според общината двете коли са освободени, след като са били заплатени наказателните такси от 70 паунда за всяка в 14-дневен срок.

„Има голям недостиг на парко места в Кенсингът и Челси в сравнение с почти навсякъде другаде в страната. В същото време имаме много на брой посетители, които са привлечени от голямото разнообразие магазини, ресторанти и други атракции“, обяснява говорител на общината.

„Приоритетът ни са нашите граждани. За да запазим място за тях, трябва да ограничаваме гостите да не вземат техните места, а нашият опит показва, че слагането на скоби е най-ефективната мярка“, допълват от общината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:57 | 04.09.22 г.
fallback