fallback

McLaren навлиза на пазара на ОАЕ

Цел на компанията е да развие пазара на автомобилите си извън Великобритания

14:47 | 23.06.10 г.

Моделът McLaren MP4-12C

Британският автомобилен производител McLaren Automotive обяви, че продажбата на първия им модел, който ще бъде пуснат официално в ОАЕ – MP4-12C, ще бъде наличен през пролетта на 2011г.

В края на март тази година, на пресконференция по повод представянето на модела във Великобритания, директорът на компанията Рон Денис обясни, че MP4-12C е нова глава в развитието на компанията.

След като през 1981 г. McLaren създават първото си шаси за кола на Формула 1 от карбон фибър и най-добре продавания модел Mercedes-McLaren SLR, който отново е с шаси от карбон фибър, днес компанията признава, че иска да започне нова страница и да изнесе инженерната, производствената и търговската дейност извън Великобритания.

С тази цел компанията подписва споразумения с редица търговци из целия свят, които се ангажират да подпомагат развитието на търговската мрежа на McLaren.

Автомобилният производител е подписал договор за местно партньорство с компанията Al Habtoor Motors, на която разчита да повишат търсенето на последния модел. До сега на сайта на компанията посредник вече има 2500 запитвания за модерното возило.

Al Habtoor Motors е една от 35-те компании, които се заемат със задачата да продават колите на McLaren в ОАЕ. Британският производител се надява да успее да продаде около 4 000 автомобила до 2015 г.

„ОАЕ са един от най-важните ни пазари и добрите отзиви, които получихме до сега от потенциални наши клиенти, ни показват, че марката McLaren е много силна тук“, казва Ян Горсух, регионален директор на фирмата пред ArabianBusiness.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:42 | 11.09.22 г.
fallback