fallback

Таблет на BlackBerry ще се появи до края на годината

Компанията има амбицията да направи по-тънко и малко устройство от това на конкурентите от Apple

15:55 | 14.05.10 г.

Компанията RIM ще пусне таблета BlackBerry в продажба до края на тази година, съобщи изданието Boy Genius Report, позовавайки се на няколко анонимни източника. Макар че според сайта таблетът ще се появи на пазара до декември 2010г., не е изключено устройството да изпревари предварително установения срок на пускане.
 
Таблетът, както и iPad на Apple, е оборудван с екран с диагонал от 8,9 инча. Новото BlackBerry ще има модул за Wi-Fi и ще може да използва Bluetooth връзка със смартфон.
 
Устройството ще поддържа мултимедийни функции. Очакванията са таблетът да може да се използва и като устройство за четене на електронни книги, за слушане на музика и гледане на видео, както и за достъп до интернет.
 
Първите данни за разработването на таблета BlackBerry излязоха в началото на май тази година. Бе съобщено, че устройство с проектно име BlackPad или Cobalt ще бъде проектирано така, че да бъде по-тънко и по-малко в сравнение с iPad.
 
Apple представи своя таблет iPad през януари 2010г. През април той влезе в продажба в САЩ, а за изминалия месец компанията успя да продаде един милион таблети, които започват от цена от 499 долара.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:22 | 09.09.22 г.
fallback