fallback

Обама разкритикува i-устройствата

Президентът признал, че не знае как работят iPad, iPod и PlayStation 3, и порица превръщането на информацията в средство за забавление

11:27 | 11.05.10 г.

Президентът Барак Обама разкритикува използването на устройства като iPad и PlayStation 3, които се използват за преобразуването на информация като източник на забавление, съобщава АФП. Той казал също, че съвременните комуникации не винаги следват ценностите на демократичното общество.
 
В реч пред възпитаниците на университета Хамптън Обама заявил, че информацията е престанала да бъде средство за осигуряване на правата и свободите на гражданите. По този начин тя може да се окаже в ущърб не само на един народ, на страната като цяло, но и на принципите на демокрацията.
 
Обама посочил, че и най-налудничавите писания получават общественост и биват отразени в блогове и по радио станции. Той отбеляза, че съвременните средства за разпространяване на информация "бомбардират" хората със съдържание, което не винаги е напълно вярна.
 
Обама също така призна, че той няма представа как работят iPad и PlayStation 3, iPod, както и Xbox 360. В същото време обаче е известно, че Обама е голям фен на смартфоните BlackBerry, от чиято употреба той не се отказва дори и след спечелване на президентските избори. Законите на страната изискват кореспонденция на президента да е записано на хартия, но Обама продължава да използва BlackBerry за лични съобщения.
 
По време на предизборната си кампания Обама активно използваше всякакъв вид медии. Връзките с обществеността се основаваха именно на Web 2.0 сайтовете (социални мрежи), които той продължи да използва и след избирането му за президент. Така именно Обама отговаряше на въпроси на американците с помощта на услуга на YouTube, а Белия дом разработи собствено приложение за iPhone.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:09 | 09.09.22 г.
fallback