fallback

Toshiba пусна най-лекия 13-инчов ноутбук

Теглото на устройството е под килограм, а техническите характеристики на ноутбука го нареждат в графата традиционно скъпи мини лаптопи

15:37 | 10.05.10 г.

Японската фирма Toshiba разработи най-лекия ноутбук с 13-инчов дисплей, съобщи изданието Engadget. Теглото на малкия преносим компютър не надвишава един килограм.
 
Различните версии на лаптопа, чието име все още не е известно, са оборудвани с процесори Intel Core i3, i5 и i7.
 
Устройството ще разполага и с 4 GB оперативна памет и 500 GB твърд диск или 512 GB SSD. Дисплеят на новото устройство ще бъде широкоекранен (съотношението на страните е 16:9).
 
Освен това, в лаптопа ще бъде инсталирана SCiB-батерията (Super Charged ion Battery), която се зарежда до 90% от капацитета си в рамките на 10 минути. Устройството ще поддържа връзка с USB 3.0 порт, което в няколко пъти увеличава скоростта на трансфера на данни към компютъра.
 
Ориентировъчната дата на пускане на ноутбука все още не е неизвестна. Не се знае и цената, но съдейки по изпълнението и техническите характеристики, той ще принадлежи към класа на ултра-тънките и леки преносими лаптопи, чиито цени традиционно са много висока.
 
Един от най-леките преносими компютри, създавани до сега, е 13-инчовият Apple MacBook Air. Теглото му е 1,3 килограма.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:19 | 09.09.22 г.
fallback