fallback

Microsoft се отказа от таблета Courier

Компанията вероятно ще се откаже и от още един свой продукт, който разработи съвместно с HP

09:29 | 04.05.10 г.

Така трябваше да изглежда таблета Courier

Компанията Microsoft е отказа от пускането на пазара на таблета Courier, съобщи сайта Gizmodo. Тази информация бе потвърдена и от вице-президента на компанията Франк Шоу, който отговаря и за връзките с обществеността. Според изявлението оттеглено е както финансирането на проекта, така и хората, които са участвали в екипа по направата на таблета.
 
За първи път за таблета Courier се заговори през септември 2009г., когато в сайта Engadget бяха публикувани снимки и видео на устройството.
 
През септември бе съобщено, че прототипът на таблетка е в последните си етапи на разработка, а компанията работи върху потребителския интерфейс и маркетинговата кампания за промотиране на устройството.
 
Courier трябваше да представлява устройство във формата на книга с два цветни сензорни дисплея.
 
На 29 април тази година бе съобщено за прекратяването на още един проект на Microsoft - таблетът Slate, който е разработка на Microsoft и HP, евентуално също ще бъде преустановен като развитие и проект на компанията. За това съобщи сайтът TechCrunch, цитирайки анонимен източник.. Причината е недоволството на HP от операционната система Windows 7, при които е трябвало да работи таблета.
 
Таблетът Slate бе представен от директора на Microsoft Стив Балмър през януари 2010г. по време на изложението CES.
 
Преди началото на изложението се очакваше, че Балмър ще представи и продукта Courier.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:30 | 09.09.22 г.
fallback