fallback

Три нови модела Nokia в ниския ценови сегмент

Телефоните са наречени C3, C6 и E5, като първият се очертава да е сред ключовите продукти на компанията през тази година

09:14 | 14.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

C3. Снимка: Nokia

Три нови модела представи официално във вторник финландският производител на мобилни телефони Nokia. Апаратите са от ниския ценови сегмент и представляват сериозна конкуренция на Blackberry на RIM при смартфоните.

 

Според анализатори, цитирани от Ройтерс, единият от моделите, наречен C3, се очертава да е сред ключовите продукти на компанията през тази година. Той се очаква на пазара през второто тримесечие на 2010 в различни цветове, включително златисто бяло, тъмносиньо сиво и ярко розово.

 

Цената му ще е около 100 евро и, както и останалите два модела, е снабден с QWERTY клавиатура към най-популярната в света мобилна платформа – Series 40 – и е първият в серията, който дава възможност за свързване със социалните мрежи директно от началния екран.

 

Другите нови телефони са C6 и E5. С тях производителят прави нов ход в отколешната борба с RIM на пазара за апарати, насочени съответно към лесно управление на достъпа до електронни пощи и на бизнес ангажиментите. 

 

По думите на Джоф Блейбър от британската анализаторска компания CCS Insight моделите са малко закъсняла реакция на Nokia на пазара на смартфоните, но конкретно на C3 се възлагат големи очаквания. Телефонът ще бъде силна конкуренция и на апарати на INQ, LG и Samsung, които постигнаха забележителен успех с предплатените програми на развиващите се пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:51 | 28.08.22 г.
fallback