fallback

Nokia пусна смартфони C5

Моделът е нискобюджетен и залага на търсенето на мобилни социални мрежи

17:15 | 02.03.10 г.

Nokia E series

Nokia обяви официално старта на новата си серия смартфони C5, която ще се цели към нарастващото търсене на евтини „умни“ мобилни апарати и ще се възползва от нуждите на потребителите към социални мобилни мрежи.
Моделът С5 ще е един от най-евтините смартфони на Nokia със стартова цена от 135 евро.
„Разчитаме на продукти като този да помогнат пазарния дял на компанията в сферата на смартфоните и той да нарасне“, обясни пред Reuters Джон Странд, директор в консултантската къща Strand Consult, която работи с телекоми.
Продажбите на смартфони ще нарастват през 2010 година с 50%, прогнозират специалисти на пазара, а високите технологии, които сега са част от мобилните устройства, ще струват все по-малко.
Nokia продължава да е водещо име на глобалния пазар за мобилни телефони с пазарен дял от 40%, макар че в последно време отстъпи позиции пред Apple с iPhone и RIM с Blackberry.
Финландската компания се намира в процес на голямо преструктуриране в предлагането на смартфони. От 2010 година почти всички модели ще са с тъчскрийн и отделена клавиатура, като за 2009 година такива са били половината от моделите.
С серията, фокусирана около личните социални мрежи, е четвъртият продукт от линията смартфони на компанията.
 
Предходните са серията Е, предназначена за бизнес класата, Х – насочена към младото поколение и музикалните приложения и N моделите, които са най-развити в технологично отношение.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:56 | 10.09.22 г.
fallback