fallback

Имплантираните чипове - за и против

Всеки четвърти германец е съгласен да си имплантира микрочип, който би бил много полезен в случай на инцидент

10:01 | 02.03.10 г.

Един на всеки четири германци - 23 на сто от анкетираните 1000 – е изразил готовност да си имплантира микрочип, ако това ще му донесе "някои облаги", съобщава агенция AFP, позовавайки се на анкета, проведена от Асоциацията на немски IT- компании BITKOM.
 
Почти един на всеки шест анкетирани обяснил, че според него имплантираният чип би бил много полезен в случай на инцидент, злополука или друга животозастрашаваща ситуация. Друг пет процента смятат, че микрочипът може реално да им помогне по-добре се справят с пазаруването.
 
Въпреки това, преобладаващата част - 72 на сто от анкетираните - заявяват, че при никакви обстоятелства не са съгласни да си имплантират микрочип под кожата.
 
Изследването е проведено в навечерието на откриването на най-голямата международна изложба в Германия на електроника CeBIT. Министърът, който отговаря за защита правата на потребителите Илзе Айгнер призова гражданите на Германия да бъдат внимателни с големите компании като Google, Apple и Microsoft, както и със социални мрежи като Facebook. Според нея те разполагат с огромна база данни от информация за потребителите и никой не знае как и с какви цели се използва тя.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:54 | 13.09.22 г.
fallback