fallback

Palm се провалиха в продажбите си

Въпреки обученията и рекламната кампания приходите на компанията са много по-малки от очакваното

12:03 | 26.02.10 г.

Компанията Palm призна неуспеха си в продажбите на своя смартфон. Това заяви в писмо до сътрудниците си главният изпълнителен директор Йон Рубинщайн. Текстът на писмото е публикуван в един от блоговете на вестник The Wall Street Journal.
 
Топ мениджърът заявява, че през третото тримесечие на финансовата 2010 година приходите на дружеството по предварителни оценки ще възлизат на около 500 млн. долара. Анализаторите прогнозираха много по-големи приходи от 1,6 до 1,8 млрд. долара.
 
Palm проведе нов кръг от преговори с мобилния оператор Verizon Wireless, която продава и телефоните на корпорацията.
 
Преди няколко седмици стотици служители бяха пратени на обучения по продажби, организирани от Verizon, които им показваха и обясняваха възможностите на телефона. Според Рубинщайн именно благодарение на новите програми за обучения продажбите са нараснали, въпреки че не уточни с колко. Като допълнение Palm направиха и рекламна кампания за своите продукти.
 
Смартфонът Palm Pre излезе за продажба в САЩ през юни 2009 г. и работи в мрежовия оператор Sprint. В началото на 2010 г. бе пусната подобрената версия Palm Pre Plus за оператора Verizon Wireless. През ноември 2009 г. Verizon Wireless взе и правата за изключителен представител на олекотения модел на смартфона - Palm Pixi.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:06 | 11.09.22 г.
fallback