fallback

Сим карта като процесор

На световния конгрес за мобилни технологии бе представен прототип, който превръща телефона във виртуален работен плот

10:42 | 19.02.10 г.

Компанията SK Telecom представи прототип на sim карта с вграден процесор. Картата работи с операционната система Android. Устройството е оборудвано с процесор на ARM и флаш памет и бе представено на изложението Mobile World Congress 2010.
 
Sim картата позволява съхраняването на всякакви данни, които потребителите запазват в телефона си, включително и приложения, които вървят с операционната система. По този начин мобилният апарат ще може да функционира като виртуален работен плот, който ще се използва от притежателя си като персонален компютър, лаптоп, нетбук и мобилен телефон.
 
Картата е оборудвана с USB 2.0 интерфейс, което й позволява да поддържа периферни устройства като клавиатура или мишка, съобщава изданието PC World.
 
Новият прототип все още не е предназначен за пускане в серийно производство. Теоретично такава sim-карта може да се използва в устройства, които са снабдени с екран и клавиатура, но не са задължително мобилни телефони.
 
Друг производител в областта на мобилните технологии - Sagem Ogra, представи на конгреса SIMFi устройство с вграден датчик за Wi-Fi. Благодарение на SIMFi компютрите и мобилните устройства ще получават достъп до интернет с помощта на безжичната връзка на мобилния телефон.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:06 | 06.09.22 г.
fallback