fallback

Хотел „Уолстрийт“

Улицата на банкерите приюти хотел, който впечатлява с интериор, обслужване и отношение към гостите

12:05 | 03.02.10 г.

На 18 януари тази година бе открит Andaz Wall Street - първият хотел в Ню Йорк Сити под марката Andaz, собственост на международната корпорация хотели Hyatt Hotels&Resorts. Това е единственият хотел, който се намира в центъра на Долен Манхатън на известната улица на финансистите Уолстрийт.
 
42-етажният небостъргач Andaz Wall Street е построен в близост до мястото, където през 1792 г. бе подписано споразумението, което положило началото на днешната Нюйоркска фондова борса. 
 
Авторът на проекта Andaz Wall Street е Дейвид Рокуел, собственик на дизайнерското студио Rockwell Group. За създаването на интериора са използвани естествени материали и богата палитра от цветове. Стените например, в зоните за отдих, са декорирани с бамбук, а плотовете в баните са изработени от красив мрамор.
 
Хотелът разполага с 253 стаи, всяка от които заема площ от 32 кв. м – те са едни от най-просторни стаи сред хотелите в Ню Йорк. Благодарение на високите тавани и панорамни прозорци те са изпълнени с въздух и светлина. Интериорът въплъщава естетиката на съвременния лукс: орнаменти от тъмен дъб, тапицерии, изработени от карамелени цветни кожени и светло-кафяви оттенъци. Част от интериорните забележителности са и текстурните стени, детайлите от дърво и металните акценти, създадени от талантливи художници. Просторните бани са облицовани с черен мрамор. Някои стаи са с въртящ се огледален шкаф, оборудван с вграден мини-бар и стая гардероб.
За да възстановите силите си и да повишите настроението след напрегнат ден на Уолстрийт на помощ идват професионалистите от фитнес центъра и спа залата. Докато гостите се наслаждават на процедурите, могат да оставят дрехите и обувките си на персонала на хотела, който ще се погрижи за чистотата и свежестта им.
Цената за престой на това място започва от 275 долара на вечер и включва използването на мини-бар, телефон, безжичен интернет и куп други ектри.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:34 | 11.09.22 г.
fallback