fallback

Футуристична мишка

Компютърният аксесоар ще облекчи мнозина, които изпитват болки и неудобство при непрестанната работа със стандартните мишки

11:23 | 29.01.10 г.

Канадската компания DeanMark създаде компютърна мишка AirMouse, която обаче е коренно различна от стандартните такива, пише Gizmag. AirMouse трябва да се носи като ръкавица. Мишката се управлява от китката и от два пръста – показалеца и средния.
 
Безжичното устройство използва лазер за проследяване на движението и може да работи без презареждане седмица. Твърди се, че AirMouse подобрява скоростта и точността на управление на курсора. Тя работи само когато ръката заеме определена позиция, характерна за работа с мишката.
 
Инициатор за нестандартната мишка е един от основателите на компанията DeanMark Марк Байрамович. Няколко седмици преди да разработят продукта AirMouse, Байрамович започва да страда от карпално-тунелен синдром (появява се при еднообразни натоварвания на ръката и се характеризира с изтръпване и болки в пръстите).
 
Двамата със съдружника си Орен Теслър правят проучване за компютърни мишки, които да щадят ръката и да са щадящи за нервите и мускулите на китката. Те открили, че в Европа е разработена концепция за ергономична мишка и такъв продукт се продава. Той обаче имал редица недостатъци и несъвършенства, ето защо двамата инженери решили да създадат свой собствен модел - AirMouse.
 
Футуристичната мишка ще бъде пусната в продажба след шест месеца или година. Предвижда се цената да бъде 129 долара.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:00 | 12.09.22 г.
fallback