fallback

Таблет от Apple

Компютърът ще бъде представен на специална пресконференция в Сан Франциско

11:06 | 27.01.10 г.

Американският технологичен гигант Apple Inc. ще представи най-новото си творение - таблет компютър със сензорен екран, предадоха световните агенции.
 
Компютърът е по-голям от iPhone, но е по-малък от стандартните лаптопи, уточнява АP.
 
Компанията ще представи новия си продукт на специално организирано медийно събитие на 27 януари в Сан Франциско. То ще започне в 10 часа местно време и се очаква да предизвика голям медиен интерес.
 
Говорител на компанията обаче не пожела да разкрие повече подробности. Единственото, което бе съобщено в публичното пространство, бе поканата към журналистите, която гласеше „Заповядайте, за да видите най-новото ни творение“, съобщи Marketwatch.
Три дни преди пресконференцията изпълнителният директор на Apple Стив Джобс заяви, че компанията има много силни продукти, които ще представи през годината. Изненадите започват от тази седмица с изцяло новия продукт, за който самият Джобс е много въодушевен.
Според мнения на специалисти цената на таблет компютъра ще е 500 долара, като може да варира в зависимост от обема памет и размера на устройството. Тя ще позиционира продукта ценово между iPod, iPhone и най-ниската ценова линия на лаптопите MacBook.
Таблет компютрите са устройства, съставени от една част, с големи екрани и без клавиатури. Те са познати още от началото на 90-те години, но не се радват масово на голям успех.    
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:49 | 12.09.22 г.
fallback