fallback

Изложение на електроника

Иновации при видеоигрите, таблет компютри, електронни книги и 3D техника бяха показани на изложение

09:11 | 08.01.10 г.

Нов таблет компютър с тъчскрийн на Hewlett-Packard представи главният изпълнителен директор на Майкрософт Стив Балмър, предаде AP.
Таблет компютърът - преносим компютър без клавиатура - е едно от устройствата, които Балмър показа на Изложението на потребителска електроника в Лас Вегас.
Таблет компютри, използващи софтуер на Windows, са на пазара от няколко години, но новият модел на Hewlett-Packard привлича допълнително внимание и поради очакванията, че по-късно през януари Apple ще представи подобно устройство.
Роби Бак, ръководител на едно от подразделенията на Майкрософт, обяви, че Натал (Natal), нова технология във видео игрите, даваща възможност на играча да управлява действието с цяло тяло вместо чрез джойстик, ще бъде пусната в продажба за конзолите Xbox навреме за сезона на предпразничните покупки през 2010 година.
Samsung, водещият производител на телефони и телевизори за американския пазар, по-късно през годината ще пусне на пазара устройство за четене на електронни книги.
Устройството ще се предлага в два модела - с 15-сантиметров и 25-сантиметров екран, които ще струват съответно 399 и 699 долара.
Чрез него ще могат да се теглят електронни книги от интернет по безжична връзка, а чрез електронна писалка потребителите ще могат да пишат по екрана.
Тази година вероятно ще стане годината на 3D телевизията - разработват се екрани и дискове с 3D филми, както и кабелни 3D канали. Не се знае обаче дали технологията ще се разпространи сред обикновените зрители.
Да сложиш специалните очила в киното е едно, но "вкъщи си заобиколен от други хора, отскачаш до кухнята, а те разсейват и други неща", отбелязва Грег Айрлънд от изследователската компания IDC.
Най-големите компании, произвеждащи телевизори обаче започнаха да представят 3D моделите си преди официалното откриване на изложението в Лас Вегас.
Близо 10 до 14 на сто от общо 35-те милиона телевизори, които Samsung планира да продаде в САЩ през 2010 г., ще имат 3D опция, посочи президентът на компанията Тим Бакстър.
Компанията Panasonic Corp. ще представи своята версия през пролетта, Sony Corp. - през лятото, а LG Electronics - през май.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:57 | 13.09.22 г.
fallback