fallback

Нещо повече от електронна книга

Устройството симулира разлистване на страници и може да се използва като лаптоп за търсене на заглавия

16:11 | 07.01.10 г.

За онези, които седят пред компютъра по цял ден, електронните книги надали вече са някаква новост и предизвикателство, което да ги поблазни да „разлистят“ интересно четиво. Независимо колко е удобен този начин за четене, това все пак си остава поредният екран. Може ли всъщност нещо да замести миризмата на мастило и усещането за мека, шумяща под пръстите хартия?
Според дизайнера Стив Янг отговорът е да. За любителите на съвременни и иновативни джаджи той има ново предложение. Устройството е подобно на електронна книга но с тази разлика, че в краищата по ръбовете на виртуалните си страници има две въртящи се механични ролки с гумени накрайника, които симулират разлистван на страници.
Когато „книгата“ е затворена, на предната корица се появява заглавието, което четете в момента, а на задната е списък с всички книги, които са заредени в паметта на уреда. Виртуалната библиотека е още по-интересна в варианта си „лаптоп“.
 
Когато отворите джаджата имате опция да се покаже опростена клавиатура, с помощта на която да търсите книги из виртуални рафтове или да се разровите из онлайн магазините за книги.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:54 | 13.09.22 г.
fallback