fallback

Едно зарядно за всички модели телефони

Универсалното зарядно устройство ще спести разхода за кабел всеки път, когато сменяме телефона си или сме забравили своя вкъщи

12:46 | 23.10.09 г.

Дори да си забравите зарядното вече няма да има нужда да търсите притежател на същия модел телефон като вашия, за да може да заредите апарата си.
Международната организация по телекомуникации обяви, че дава ход на създаването на енергоспестяващо универсално зарядно устройство за мобилни телефони.
„Всеки собственик на клетъчен телефон ще може да се възползва от зарядното устройство, което ще е универсално за всякакъв вид апарати“, се казва в изявление на организацията, цитирано от Reuters.
Една от целите на зарядното е да се намали разходът за подобни устройства. Милиарди такива биват изхвърлени всяка година от собствениците им след смяна на телефона с по-съвременен и функционален.
През юни тази година производители на мобилни апарати като Nokia, Sony Ericsson и други изразиха готовност да променят производствената си схема и да започнат да правят телефони с универсален вход за зареждане. Това означава, че още през следващата годна в Европа ще се появят многофункционалните зарядни устройства.
Предстои да разберем само кога компаниите ще се споразумеят да стандартизират буксата на апаратите или универсалното зарядно ще върви в комплект с различни накрайници.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:19 | 14.09.22 г.
fallback