fallback

Еко мишка

След бамбуковия лаптоп се появи и дървена, еко мишка

10:07 | 06.10.09 г.

Първата компютърна мишка в историята е била дървена. Създадена през 1964 година от американеца Дъглас Карл Енгелбарт, тя представлявала една кутия, която работила ръчно и трудно се побирала в захвата на ръката.
Днес технологиите са се развили доста, макар че тук с пълна сила важи приказката, че всяко ново е добре забравено старо.
Новият компютърен аксесоар AlestRukov също е дървен, но доста по-усъвършенстван, с много модернизации в сравнение с дървения си предшественик.
Моделът е произведен от ценен вид червена и черна дървесина. Тя се добива от различни видове дървета - Бубинго, което расте в екваториална Африка, Макоре от африканските гори, Сапели в Ангола.
Корпусът на мишката е направен изцяло от дърво. Под него се намира целият механизъм на компютърния аксесоар. Мишката има свръхчувствителни оптични датчици, кабелът също е доста необичаен. Той се отличава с повишена флексибилност, ето защо не е нужно да се сдобивате с допълнителни устройства за удължаване и фиксация на кабела.
Мишката е екологично чист продукт, а производството й не нанася вреда на околната среда. Дърветата, от които се добива материалът за направата й, се отглеждат на специални за целта плантации, ето защо изсичането им не вреди на природния баланс.
 
Още по темата:
 
Asus пусна бамбукова серия лаптопи
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:31 | 07.09.22 г.
fallback