fallback

S.T. DuPont се присъедини към надпреварата на лукс телефоните

Мобилни компании все по-често влизат в сътрудничество с известни дизайнери и производители за създаване на общи проекти

10:17 | 28.09.09 г.

Корейският мобилен гигант „Pantech” съобщи за създаването на нов модел луксозен клетъчен телефон, съвместно с френския бранд S.T. DuPont. Името на модела е Sky DuPont IM-510LE и ще бъде пуснат за продажба от най-големия мобилен доставчик в Кореа - SK Telecom.
Компанията Pantech е известна като третия по големина производител на мобилни телефони в Кореа след Samsung и LG. Той беше втори по пазарен дял в страната, докато LG не взе преднина с модела си Chocolate, който се превърна в хит на международния пазар. След успеха на LG, които заложиха на съвместен маркетинг с Prada, Samsung се обединиха с Armani, за да се наложат на новия пазарен сегмент. Сега на хоризонта на състезанието за премиум телефони се появява и Pantech, които за разлика от много други производители се насочват към по-ограничен кръг потребители, а не към масовите клиенти.
Телефонът DuPont ще е предназначен само за абонатите на SK Telecom, което от самосебе си значи, че хората, които ще го ползват, са ограничен брой. Моделът излиза с името на подмарката на Pantech - Sky, която е представител на луксозните стоки в бранша на мобилните телефони в Кореа.
Целта на сътрудничеството с DuPont е да се поднови имиджа на марката, а очакванията на производителите са да успеят да продадат около 30 хил. апарата от луксозния модел.
Основната идея, използвана за направата на телефона, е вдъхновена от дизайна на запалките на S.T. DuPont. От Pantech са интегрирали дори бутончето за запалване със същия звук, който издава запалката, когато се възпламенява. Телефонът е покрит с 18-каратово злато, има 3-инчов тъчскрийн LCD, мобилна TV (TV-DMB), 3-мегапикселова камера, GPS, Bluetooth, мобилен речник и много други приложения.
Цената на телефона все още не е уточнена, но от Pantech съобщават, че това ще е най-скъпият модел в цялата мобилна линия на компанията. Очаква се бижуто да се продава за 800-900 долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:58 | 24.08.22 г.
fallback