fallback

Героите от The Sims излизат от вкъщи

Третата версия на играта ще е на пазара от 16 ноември

13:08 | 10.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Една от известните досега сцени от World Adventure

Помните ли т.нар. „симове” от The Sims, които станаха голям хит и в България преди няколко години с излизането на първата част от играта? С тази първа част всъщност те спечелиха и доста трайни фенове, оценили по достойнство The Sims 2, която предлагаше много повече функционалности, възможности за избор и доразвиване на персонажите, както и по-сложни житейски ситуации, в които да се справят героите.
 
The Sims 3 пък би всички рекорди по продажби на версиите до момента и оглавява списъка за най-добре продаваните игри за юни 2009 г. За да се възползват в още по-голяма степен от интереса към симовете, студиото EA Play Label на Electronic Arts обяви, че наесен предстои излизането на първото разширение на третата версия.   
 
За незапознатите – става дума за игра, копираща реалността. Играещият създава собствено семейство, избира мъж, жена, дете/деца. Всеки един от тях има свой характер, различни базови интереси и склонност към определен тип поведение. В зависимост от това как управлявате живота им в къщата, която сте им избрали, те стават по-успешни (съответно печелят повече пари), по-агресивни, по-весели, по-романтични и т.н. Децата пък израстват пред очите ви и се налага да им купувате все повече и по-различни неща.
 
Смяташе се, че такъв тип игра ще спечели приоритетно дамската публика, но се оказа, че мъжете също са склонни да прекарват часове наред в подреждането на съдбите на въображаемото си компютърно семейство. Колкото и да е игра на семейство, продуктът си е всъщност игра на стратегия и в известен смисъл изисква много повече внимание и посвещаване от други подобни игри като например Second Life. 
 
Разширението на The Sims 3 “World Adventures”, което ще е на пазара от 16 ноевмри, за първи път позволява на героите да напускат дома си и да посещават екзотични за американците дестинации като Франция, Египет и Китай. Ще може да се разхождат из паркове, музеи, улици, да се запознават със симове от различни култури, да правят снимки и видео на посетените места.
 
За PC/MAC версиите на играта потребителите ще получават по хиляда „сим” точки, с които да пазаруват онлайн в Sims 3 Store.
  
Разширението на Sims 3 ще бъде достъпно също чрез iPhone и iPod touch от началото на 2010 г. Всички версии на The Sims са в интернет – в онлайн магазините и на сайта на производителя. Цената варира от доставчика и версията. Цената на новото разширение още не е известна. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:38 | 14.09.22 г.
fallback