fallback

Приложението Yo набира сили

Създателят му потвърди, че е събрал още 1,5 млн. долара финансиране

09:52 | 21.07.14 г.

Приложението Yo, което има само една функция - да изпраща текстови съобщения, съдържащи единствено думата Yo, потвърди, че е привлякло финансиране от 1,5 млн. долара. Сред инвеститорите са Betaworks и главният изпълнителен директор и основател на технологичния уебсайт Mashable – Пийт Кешмор.

Приложението, създадено от Ор Арбел, беше пуснато през април, но се превърна в тема на задълбочена дискусия в технологичните медийни кръгове през юни, след като Financial Times писа за него. Компанията пък твърди, че до момента е събрала повече от 2 млн. долара финансиране.

Приложението е изключително просто, но привържениците му твърдят, че то може да бъде използвано в различни ситуации. Така например то известяваше потребителите при вкарването на гол на Световното първенство по футбол, пише Mashable.

Стартиращата компания обяви преди време, че е получила повече от 1 млн. долара финансиране. Последната сума от 1,5 млн. долара пък затваря кръга на финансиране.

“Стойността на този кръг далеч надхвърля размера на сумата, която получихме“, твърди главният изпълнителен директор Ор Арбел. “Събирането на такива невероятно умни, талантливи и опитни хора в екипа на Yo на този етап е невероятно предимство, което ще ни позволи да ускорим растежа ѝ и да предоставим повече и по-добра стойност на нашите потребители“.

Всъщност разработването на Yo отнема едва осем часа, а създателят му Ор Арбел разкри преди време, че работи по интерфейс за приложно програмиране, който да позволи на Yo да си партнира с различни марки.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:35 | 13.09.22 г.
fallback