fallback

Запознайте се с Петман - дружелюбния квартален робот

Роботите на Boston Dynamics са обичани от американската армия, но може да се появят и в цивилния живот

13:36 | 17.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор

 

 

В бъдеще роботите ще возят децата на конче до училище. Или поне това може да се очаква, ако се съди по най-новото творение на Boston Dynamics, представено в YouTube, пише в свой анализ Businessweek.

Видеоклипът е също толкова зашеметяващ, колкото е и зловещ. Петман ходи смешно, пълзи и след това вдига ръце и казва: "Не стреляй. Само приличам на киборг, изпратен от бъдещето, за да те убие. Всъщност се опитвам да подскачам".

Boston Dynamics показва подробности около напредъка на проекта "Петман" в YouTube от повече от година. Говори се, че той се разработва с финансиране от американското министерство на отбраната. Последният видеоклип показва как изглежда роботът с противогаз и костюм за химическа защита.

"Петман има сензори, вградени в "кожата", които засичат химикали, проникващи през костюма", посочва компанията на уебсайта си.

Възможно е да сте попадали и на някои от останалите творения на Boston Dynamics в YouTube. Компанията има отличителен дизайн и е много добра в създаването на подобни машини. Кой би могъл да забрави робота Чийта, който бяга с почти 30 мили в час?

Компанията пуска на пазара тези прекрасни измишльотини от 1992 г. насам. По очевидни причини  американската армия харесва особено много продуктите на Boston Dynamics. Така че може да сме оптимисти за облечения в дънки Petman, който може да изпраща децата ни на училище и да ги взима обратно.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:39 | 10.09.22 г.
fallback